Hyppää sisältöön

Invest In Savonlinna

  • Haetteko uusia liiketoimintamahdollisuuksia tai haluaisitteko ehkä toteuttaa liikeideanne Savonlinnan seudulla?

  • Etsittekö vetovoimaista ja lupaavaa investointikohdetta?

 Investoreiden ja uusien yrittäjien palveluksessa!

Teknologia ja tuotannolliset investoinnit

Teknologiateollisuus työllistää Savonlinnassa noin 1500 henkilöä ja paikkakunnalla toimii useita kansainvälisiä alan yrityksiä. Kärkialojamme ovat kemiallisen metsäteollisuuden prosessit, laitteet ja palvelut, energia- ja ympäristöteknologian laitteet, teollisuuselektroniikka sekä sähkötekniset laitteet.

Teknologiateollisuuden lisäksi Savonlinna tarjoaa loistavia mahdollisuuksia biotalouden sekä cleantech -alan investoinneille. Biotalouden sektorilla olemme valmistelleet yhteistyössä alan huippuosaajien kanssa valmiit liiketoimintamallit mm. puun kuoresta erikoistuotteita valmistaville yrityksille ja uusille liiketoiminoille esimerkiksi hienokemikaalien tai kosmetiikkateollisuuden tuotteiden valmistukseen.

Seudun erikoistunut kuituosaaminen ja panostukset mm. mikroselluloosan jalostamiseen tarjoavat merkittäviä investointimahdollisuuksia uusien biotuotteiden valmistus- ja tuoteosaajille. Haemme sijoittajia myös Cleantech -alan startup -yrityksiin, esimerkkinä älymateriaalien jalostaminen ja hiilidioksidin talteenottoliiketoiminta.

R&D -alan investoinneille Savonlinnan teknologiapuisto ja siellä sijaitsevat tuotekehitysympäristöt tarjoavat kansainvälisesti kilpailukykyisen vaihtoehdon yrityksille, jotka keskittyvät biotalouteen, kuituteknologiaan sekä teollisten prosessien ympäristötehokkuuteen liittyvään innovaatiotoimintaan ja tuotekehitykseen.

Teemme yhteistyötä Invest In Finland organisaation kanssa kansainvälisten investointien houkuttelemiseksi Savonlinnaan.

Tutustu Teknologia -osiossa tarkemmin Savonlinnan alueen mahdollisuuksiin ja toimintaympäristöihin tai ota yhteyttä.

 

Ota yhteyttä:

Lasse Pulkkinen
Tutkimusjohtaja, Kuitulaboratorio
044 5715 861
lasse.pulkkinen@xamk.fi
 

Matkailuinvestoinnit

Matkailuyrittäjiä palvelemme arvioimalla uusien liiketoimintakonseptien ja liikeideoiden toteuttamismahdollisuuksia ja etsimällä puitteet, joissa niiden käynnistäminen onnistuu.

Matkailuun investoinnista kiinnostuneille tarjoamme investorisalkun seudun valmiina oleviin kohteisiin, joihin kuuluu vetovoimaisia kohteita järven rannalla. Salkusta löytyy kaavoitukseltaan valmiita kohteita ja liiketoiminnan vaatimusten mukaan kaavoitettavia alueita.

Savonlinnan Yrityspalvelut tarjoaa paikallistuntemuksen, verkostonsa ja rahoitusosaamisen investoreiden ja uusien yrittäjien käyttöön. Matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskus tarjoaa tukea tuotekehitykseen ja sähköisen myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen.

Ota yhteyttä:

Pellervo Kokkonen
Kehitysjohtaja, matkailu
044 7585 472
pellervo.kokkonen@savonlinna.fi

Palvelut yrityksille

Aloittavat yritykset

Mikäli ajatuksenasi on uuden yrityksen perustaminen, meiltä saat apua liikeidean arvioimisessa, liiketoimintasuunnitelmien teossa, rahoitusratkaisujen etsimisessä, yritysmuodon valinnassa, lupasioissa, toimitilakysymyksissä tai valmiin yrityksen ostamisessa.