Hyppää sisältöön

Kasvua ja työllisyyttä

 

Resursointi 2018

Savonlinnan kaupunki on uuden kaupunkistrategian toteuttamisen pohjalta käynnistänyt uudet panostukset matkailuun. Kaupunki toimii yhteistyössä Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n kanssa, joka yhdessä matkailuyritysten ja kaupungin kanssa panostaa matkailumarkkinointiin kotimaassa. Kaupunki osallistuu myös Visit Saimaa-hankkeen kautta Saimaan kansainväliseen markkinointiin ja Visit Finlandin kanssa toteutettavaan Lakeland Finland -markkinointiin.

2018 aikana muodostetaan matkailutiimi, johon kuuluvat matkailun kehitysjohtaja, Savonlinnan seudun matkailun toimitusjohtaja ja kaksi matkailukoordinaattoria. Näin saadaan panostuksia sisällöntuotantoon ja markkinoinnin ja tuotekehityksen koordinointiin.

Matkailun kasvuohjelma 2018-2021

 

Savonlinnan matkailun kasvuohjelma 2018-2021 from Matkailufoorumi

 

Matkailuinvestoinnit

Palvelemme kotimaisia ja kansainvälisiä investoreita sopivien kohteiden löytämisessä ja kaikissa investoinnin toteutukseen liittyvissä kysymyksissä. Matkailuinvestoinneista kiinnos- tuneille tarjoamme investorisalkun valmiina vetovoimaisiin kohteisiin järven rannalla. Salkusta löytyy kaavoitukseltaan valmiita kohteita ja liiketoiminnan vaatimusten mukaan kaa- voitettavia alueita. Savonlinnan Yrityspalvelut Oy tarjoaa paikallistuntemuksen, verkostonsa ja rahoitusosaamisen investoreiden ja uusien yrittäjien käyttöön.

Matkailutilastot

Savonlinnassa seuraamme 2017 alkaen koko kaupungin alueen yöpymistilastojen kehitystä.

Matkailutilasto 2014-2017

Kuukausittainen matkailutilasto: Etela-Savo maaliskuu 2018 from Matkailufoorumi

Matkailun tulo- ja työllisyysvaikutusselvitys

5.2. julkistettu matkailun ja vapaa-ajanasumisen tulo- ja työllisyysvaikutusselvitys. Etelä-Savo ja Savonlinna.

Yhteistyö ja hanketoiminta

Yritysten tahtotila on kehittää Saimaan alueesta kansainvälinen ja vetovoimainen matkakohde yhdessä muiden alueiden kanssa. Yhteiset ponnistelut kitetytyvät Visit Saimaa-verkkopalvelun kautta tapahtuvassa markkinoinnissa.

Matkailutiimi järjestää kuukausittain Matkailun, kaupan ja palvelualojen aamiaistreffit ja vuosittain Savonlinnan matkailufoorumin. 

Palvelut yrityksille

Aloittavat yritykset

Mikäli ajatuksenasi on uuden yrityksen perustaminen, meiltä saat apua liikeidean arvioimisessa, liiketoimintasuunnitelmien teossa, rahoitusratkaisujen etsimisessä, yritysmuodon valinnassa, lupasioissa, toimitilakysymyksissä tai valmiin yrityksen ostamisessa.