Hyppää sisältöön

Savonlinnan Matkailufoorumi 2019

                                                                                         

Tilaisuuden järjestivät Savonlinnan kaupungin elinkeinopalvelut, Savonlinnan Hankekehitys Oy, Savonlinnan Seudun Matkailu Oy, Tuunaansaaren Luola Oy sekä muut Tuunaansaaren luolaston yrittäjät yhteistyössä PAMU Savonlinna –hankkeen kanssa.

 

Savonlinnan Matkailufoorumi

Aika: perjantai 26.4.2019 klo 9:00-16:00

Paikka: Tuunaansaaren Luolasto, Punkaharju

 

Savonlinnan Matkailufoorumi 2019

Matkailufoorumin teemana tänä vuonna oli matkailun palvelumuotoilu ja palvelupolun rakentaminen. Erityisesti keskityimme Saksasta ja Sveitsistä tulevan matkailijan odotuksiin ja tarpeisiin. Matkailufoorumissa olivat mukana verkostoitumassa matkailuyrittäjiä ja matkailun ammattilaisia Savonlinnasta, Saimaan alueelta ja laajemmaltakin.

 

Ohjelma


klo 9.00 Saapuminen ja aamukahvit

 

klo 9.30 Foorumin avaus: Savonlinnan matkailun strategiset linjaukset / 

Jaana Komi, toimitusjohtaja Savonlinnan Seudun Matkailu Oy


Ssm strategiakarjet jaana komi from Matkailufoorumi


klo 9.45 Designing and marketing Lake Saimaa Purest Finland as an inspiring destination for tourists from german speaking countries /

Martin Schobert, Managing Director Saint Elmo’s Tourismusmarketing

Martin Schobert on tunnettu matkailun markkinointi- ja kehittämisajattelun uudistaja ja innovaattori Euroopassa. Martin toteuttaa luovia ideoitaan Saint Elmo’s Travelin markkinointi- ja konsulttitoimiston vetäjänä. Martin toimi aikaisemmin 12 vuotta Itävallan valtion matkailutoimiston johtavissa tehtävissä.


Matkailufoorumi_design and marketing for german speaking countries_martinschobert from Matkailufoorumi


klo 11.00-12.15 Matkailutori: yritysten ja matkailutoimijoiden verkostoitumisfoorumi

Matkailutorin aikana omakustanteinen lounas (klo 11.00-12.30) Luolastossa 14 €/hlö. Lisätietoa löydät selaamalla sivua alaspäin.


Matkailutorille tulevat yritykset / organisaatiot:

- Euroopan neuvoston kulttuurireitit Etelä-Savossa: Pyhä Olavi ja esihistoriallinen kalliotaide -hanke

- XAMK

- Karin Lilja Lifestyle / Design Karin Lilja-Makkonen

- Teatteri Fennica / Kulttuurikiska

- Savonlinja Oy

- Digiportaat -hanke / Savonlinnan Hankekehitys Oy

- Lossiranta Lodge

- Wellbeing EDEN in Finland / Aurana Oy

- Osuuskauppa Suur-Savo

- Veikkoset Oy

- Lähde luomun matkaan / Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

- Roihu -hanke / XAMK

- Nova Records Oy / Matti Makkonen

 

klo 12.30 Näkökulmia aluekehitykseen, elämystalouteen, turismiin, koulutusaspekteihin ja kulttuuriaktiviteetteihin liittyen /

Dr. Sam Inkinen, Media and Futures Researcher, Innovation Specialist, Writer


klo 13.00 Luolaston alueen kehittämistoimenpiteet Tuunaansaaressa /

Paulus Puusaari, sijoitusjohtaja UB pankkiiriliike

 

klo 14.00 Kahvitauko

 

klo 14.30 Palvelumuotoilulla kilpailukykyä

Olemme keksineet täydellisiä tapoja karkottaa sekä rahat että asiakkaat / 

Petro Tamminen palveluliiketoiminnan suunnittelija PALMU

Palvelumuotoilusta puhuttaessa asiakas on yleensä keskiössä. Suunnittelun tavoitteena on luoda palvelu, joka tuottaa arvoa asiakkaalle. Tämä ei välttämättä ole kovin vaikeaa. Mutta jos miellyttämisen lisäksi haluaa tehdä myös kannattavaa liiketoimintaa, kannattaa työkalupakin valintaan käyttää hetki aikaa.

Puheenvuorossa käydään läpi palvelu- ja liiketoimintamuotoilun tärkeimpiä menetelmiä ja kuvataan tosielämän esimerkkejä matkailun ja liikkumisen alalta.

 

Savonlinnan matkailuforum 2019_petrotamminen_sent from Matkailufoorumi

 

Palvelumuotoilun jalkauttaminen Savonlinnan yrityksiin 2019-2020 /

Elisa Koivunen projektipäällikkö PAMU Savonlinna SAMIedu  

 

Elisan mietteitä ensikertalaisena Matkailufoorumista:

"Matkailufoorumin teema liippasi sen verran läheltä omaa työtäni helmikuussa startanneessa PAMU Savonlinna kehittämishankkeessa, että minutkin kutsuttiin pitämään puheenvuoro hankkeesta ja sen toimenpiteistä. Tiesin, että foorumin kohderyhmänä olivat matkailualan yrittäjät ja matkailun ammattilaiset Savonlinnasta ja muualtakin Suomesta. Se oli omiaan luomaan paineita puheenvuoron suunnitteluun, olihan kuulijajoukko sentään täynnä asiantuntijoita. Pohdin kuinka tulisin vakuuttamaan heidät ja jännitin, minkälaisen vastaanoton tulen saamaan foorumissa, jossa ei normaalisti hankkeita tässä laajuudessa esitellä. Samalla olin kuitenkin todella innoissani siitä, että pääsisin kertomaan, kuinka me voimme tämän hankkeen toimenpiteinä auttaa yrityksiä ottamaan palvelumuotoilu osaksi liiketoiminnan kehittämistä.

Koska olin ensimmäistä kertaa osallistumassa Matkailufoorumiin, ei minulla ollut päivältä suuria odotuksia. Eniten odotin verkostoitumista, uusien ihmisten tapaamista ja mielenkiintoisia puheenvuoroja. Sain kuitenkin päivästä irti valtavasti enemmän! Tuoreena hanketyöntekijänä arvostin sitä, että pääsin keskustelemaan kokeneempien ”hankekollegoiden” kanssa, ja löysinkin uusia tuttavuuksia matkailutorilta. Ilahduin kovasti siitä, miten monta hienoa ja ajankohtaista kehittämishanketta Savonlinnan alueella on tälläkin hetkellä aktiivisena.

PAMU Savonlinna -hanke on alueellisesti merkittävä ja vastaavanlaista kehittämishanketta ei Savonlinnan seudulla ole aikaisemmin toteutettu. Oli ilo päästä kertomaan hankkeen tärkeästä tavoitteesta, eli Savonlinnan alueen yritysten prosessien kehittämisestä asiakaslähtöisempään suuntaan palvelumuotoilun keinoin. Ilahduttavan moni yritys on jo lähtenyt mukaan tähän yhteiseen kehittämishankkeeseen, mutta joukkoon iloiseen mahtuu vielä. Jos tämän kirjoituksen lukijakunnassa on kohderyhmää, eli esimiehiä ja päättäjiä, yrittäjiä, asiantuntijoita, niin keskustelen mielelläni aiheesta enemmän. Palvelumuotoilu sopii kaikille aloille!

Lämmin kiitos tilaisuuden järjestäjille, innolla odotan jo ensi vuoden Matkailufoorumia.

Elisa Koivunen
Projektipäällikkö
SAMIedu / PAMU Savonlinna hanke"

Matkailufoorumi_elisakoivunen_pamusavonlinna from Matkailufoorumi


klo 16.00 Foorumi päättyy

 

Seuraa matkailun ajankohtaisia aiheita Visit Savonlinna News -seinälehdestä!

 

Lisätietoja foorumista antaa,

 

Pellervo Kokkonen

Matkailun kehitysjohtaja / Savonlinnan Hankekehitys Oy

puh. 044 758 5472

pellervo.kokkonen@savonlinna.fi

 Palvelut yrityksille

Aloittavat yritykset

Mikäli ajatuksenasi on uuden yrityksen perustaminen, meiltä saat apua liikeidean arvioimisessa, liiketoimintasuunnitelmien teossa, rahoitusratkaisujen etsimisessä, yritysmuodon valinnassa, lupasioissa, toimitilakysymyksissä tai valmiin yrityksen ostamisessa.